Top

Slechte adem en voeding | The Breath Co.

Voeding en een slechte adem

Iets dat vaak over het hoofd gezien wordt, is de invloed van voeding op de adem. Bekijk het zo: laat je eten te lang staan, dan gaat het stinken en rotten door de aanwezigheid van anaerobe bacteriën. Exact hetzelfde gebeurt in de mond wanneer er voedselresten achter zijn gebleven. Het vervelende: het gebeurt een stuk sneller in de mond dan buiten de mond.

Veel voeding zit bomvol eiwitten, precies de voedingsstoffen waar bacteriën in de mond blij mee zijn. Het is niet voor niets dat een vieze geur vaak juist na een maaltijd de kop op steekt. Hierbij zijn sommige soorten eten een grotere boosdoener dan andere.

Uien, knoflook en andere loken. Dit soort voedsel, dat van zichzelf al een vrij sterke geur heeft, zit bomvol sulfaathoudende stoffen. Bovendien bevatten ze ook nog eens eiwitten. De eiwitten worden door bacteriën omgezet in sulfaatgassen, terwijl de van nature aanwezige sulfaten ook nog eens de nare geur vergroten.

Eiwitrijke voeding. Eiwitrijke voeding heeft vanzelfsprekend een negatievere invloed dan eiwitarm voedsel, omdat ze simpelweg een grotere voedingsbron vormen voor bacteriën. Onder meer melkproducten, vlees en bonen zijn rijk aan eiwit.

Zure voeding en dranken. In een zure omgeving kunnen de meeste bacteriën zich sneller vermenigvuldigen dan normaal. Vaak zijn het met name de bacteriën die een slechte adem veroorzaken die de overhand krijgen. Veel soorten fruit zijn erg zuur, inclusief de vruchtensappen.

Product tip:

De mondproducten van The Breath Co. pakken bacteriën aan die stinken, maar gaan ook de sterke, stinkende geur van voedsel tegen. Eet gerust voedsel dat stinkt en poets daarna je tanden met The Breath Co. tandpasta of The Breath Co. mondwater. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de geur van je adem na het eten.