Top

Vieze smaak in de mond | The Breath Co.

Zuurgraad van de mond, de smaak en een slechte adem

Is de smaak in je mond naar, dan is je adem dat waarschijnlijk ook.

Er bestaat in de mond een balans in de zuurgraad die optimaal is voor de gezondheid van de mond, maar soms kan de zuurgraad te ver dalen. Dit kan leiden tot tanderosie, oprispingen (die eveneens zuur zijn) en een verhoogde gevoeligheid van de tanden voor warmte, kou en zoetigheid. Een hoop mondproducten zijn helaas ook zuur, wat deze problemen kan verergeren.

Nog een mogelijk effect van een zure omgeving in de mond is dat het smaakvermogen achteruitgaat. Zo kan het zijn dat je na verloop van tijd steeds minder kunt proeven. Gelukkig zijn deze negatieve effecten wel omkeerbaar. 

Alle mondproducten van The Breath Co. werken bufferend voor de pH van de mond, waarbij pH een maat is voor de zuurgraad van de mond. Hierdoor kan de zuurgraad in de mond weer herstellen. Het is niet ongewoon dat mensen weer meer smaken beginnen te proeven wanneer ze overstappen op de producten van The Breath Co. 

Wist je dat..?

De zuurgraad van de mond is normaal gesproken rond de 6,5, wat licht zuur is. De bacteriën die een nare adem kunnen veroorzaken voelen zich het meest thuis in een zure omgeving. Een verzuring van de mond leidt daarom vaak tot een slechte adem.

Product tip:

The Breath Co. mondwater is een mondproduct dat de pH perfect in balans kan brengen. Het remt bacteriegroei en draagt bij aan het voorkomen van tanderosie dan kan ontstaan bij een verzuurde mond. Omdat het de pH in balans brengt, voorkomt het ook overgevoeligheid van het tandvlees en kan het de smaak verbeteren.