Top

Zelf je adem testen - 6 manieren

6 Manieren om eenvoudig te checken of je een slechte adem hebt

Iedereen kan een slechte adem krijgen, zelfs wanneer er fanatiek wordt gepoetst, geflost en gestookt. Het heeft namelijk relatief weinig te maken met mondhygiëne en juist veel met wat voor voedsel je precies eet, welke medicijnen je neemt en wat voor dagelijkse gewoonten je hebt. Juist deze zaken kunnen ertoe leiden dat je een omgeving in de mond creëert die goed uitpakt voor de stinkende bacteriën.

Gelukkig heeft je lichaam allerlei manieren om deze bacteriën te onderdrukken, maar soms blijkt dit niet voldoende te zijn om een nare adem te voorkomen.


Op deze manier kan het voorkomen dat zelfs iemand met een goede mondhygiëne te maken krijgt met een nare adem.


Hoe kun je je adem testen?

 

Gebruik flosdraad. Haal een flosdraadje een paar keer tussen je kiezen door en ruik aan het draadje. Dit geeft je een goed idee van de geur van je adem.

Gebruik een zakdoekje. Veeg een (geurloos) zakdoekje langs je tong en laat het even drogen. Ruik vervolgens aan het zakdoekje.


Lik aan je hand. Door aan je hand te likken en de het speeksel even te laten drogen kun je een idee krijgen van de geur van je adem.

Controleer de kleur van je tong. Steek je tong zo ver mogelijk uit en bekijk de kleur, vooral achterop de tong. Is deze wit of geel, dan kan dit een teken zijn van een disbalans en daarmee vieze adem. Let erop dat een lichte kleur niet per se een slecht teken is.

Vraag het iemand. Het is enigszins gênant misschien, maar een andere persoon kan je direct vertellen hoe je adem is. Vraagt het bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) die je vertrouwt.

Gebruik een ademtester van Tanita. Verkrijgbaar in deze webwinkel

Nieuwe producten