Top

Slechte adem

Slechte adem, wat is het precies?

SAMENGEVAT:
Een slechte adem wordt veroorzaakt door miljarden bacteriën die eiwitten uit voedsel omzetten in zwavelhoudende, stinkende afvalstoffen. De revolutionaire The Breath Co. mondverzorgingslijn van de Amerikaanse bacterioloog Dr. Harold Katz bestaat uit mondvriendelijke en niet-zure middelen, die de stinkende geur neutraliseren en dat allemaal zónder de algehele balans in de mond te verstoren. 


Je mond zit vol leven. Dat is volkomen normaal: bacteriën voelen zich thuis in de warme en donkere omgeving van de mond. Sterker nog, er zitten op dit moment meer bacteriën in je mond dan er mensen op de wereld zijn.

Sommige bacteriën hebben een positieve invloed. Ze beschermen je lichaam bijvoorbeeld tegen indringers of helpen met de vertering van eiwitten die je via de voeding tot je neemt. Andere bacteriën zijn juist schadelijk. Ze kunnen een zere keel, gaatjes of zelfs een oorinfectie veroorzaken. 

Wat de invloed van de bacteriën ook is, ze leven in je mond en vermenigvuldigen zich in een rap tempo. Onder je tong, achterin de keel, tussen je tanden en in je amandelen. Niet honderden of duizenden, maar miljarden. 

Net als wij, hebben deze bacteriën voedsel nodig. Ongeveer op dezelfde manier als wij nemen ze voedingsstoffen tot zich, verteren ze deze en scheiden ze afvalstoffen uit. Deze afvalstoffen bestaan onder andere uit stinkende zwavelverbindingen, de karakteristieke geur van slechte adem. 

Sommige zogenaamde anaerobe bacteriën (ze gebruiken geen zuurstof) produceren zwavelhoudende stoffen die in het bijzonder flink stinken. Zo kent iedereen wel de geur van waterstofzwavel-verbindingen, die lijkt op rotte eieren. Andere verbindingen zijn bijvoorbeeld methylmercepthaan, dat ruikt naar rotte kool en putrescine en cadeverine, die beide een rotte geur hebben.

Om te illustreren hoe naar deze stoffen stinken: stinkdieren hebben sommige van deze stoffen in hun klieren zitten om roofdieren mee af te schrikken. Bij ons geven deze stoffen een nare mondgeur.

De bacteriën die een slechte adem veroorzaken heten ook wel de anäerobe gramnegatieve bacteriën. Ze kunnen alleen overleven in de donkere en zuurstofloze gebieden van mondholte waar speeksel lastig bijkomt, zoals de keelamandelen, sinussen en achterkant van de tong. 

Door deze bacteriën te besprenkelen met de active oxygen formule van The Breath Co. wordt de stinkende geur omgezet in een neutrale geur, blijft mondholte gehydrateerd en de PH waarde in balans. De meeste doorsnee commerciele drogisterijmiddelen verstoren de gehele mondflora waardoor de ademkwaliteit juist verslechterd. 

Oral Rinse Regular
Nieuw

Oral Rinse Regular

€ 14,95
Toothpaste Regular
Nieuw

Toothpaste Regular

€ 13,95