Top

Slechte adem in de ochtend | The Breath Co.

Waarom is je adem slecht in de ochtend?

Een typische ochtendadem blijft niemand bespaard. Speeksel voorkomt een nare geur in de mond, maar tijdens je slaap produceer je een stuk minder speeksel dan gedurende de dag. Dit is met name omdat je niet eet en praat, waardoor de speekselklieren nauwelijks gestimuleerd worden.

Met name op latere leeftijd, al vanaf het dertigste levensjaar, kunnen de klieren zelfs helemaal stoppen met werken gedurende de nacht. Meestal adem je ook nog eens meer door je mond tijdens je slaap, zeker als je snurkt. Tijdens deze uren kunnen stinkende bacteriën naar hartenlust vermeerderen en vieze stoffen uitstoten, die nauwelijks geneutraliseerd wordt door speeksel.  


Wist je dat..?

Bijna iedereen heeft ’s ochtends een slechte adem. Het is normaal, maar wel eenvoudig te voorkomen door voor het slapengaan de mondproducten van The Breath Co. te gebruiken.


Product tip:

Dat je mond droger is tijdens de nacht, is eigenlijk niet te voorkomen. Wel kun je het aantal slechte, stinkende bacteriën vooraf verminderen, zodat er minder vieze stofjes geproduceerd worden tijdens de slaap.

Met The Breath Co. tandpasta en mondwater voor het slapen pak je deze bacteriën stevig aan. Het resultaat is dat er veel minder bacteriën zijn die je ’s nachts een vieze adem kunnen geven. Bovendien dragen de producten bij aan een vochtige mond, wat de bacteriën nog minder kans geeft. Zo sta je ’s ochtends op met een prettige adem.