Top

Slechte adem door roken en alcohol | The Breath Co.

De invloed van alcohol op de adem

Alcohol is een agressieve stof die leidt tot uitdroging. De dag na een avond drinken heb je meestal meer dorst door deze eigenschap. Hetzelfde uitdrogende effect vindt plaats in de mond, wat negatieve effecten kan hebben. Helaas bevatten veel mondproducten ook alcohol. Weliswaar doodt het bacteriën, het droogt de mond ook flink uit, wat uiteindelijk juist zal leiden tot een slechte adem.

Een deel hiervan kan ondervangen worden door een glaswater te drinken na het gebruik van dergelijke producten, maar het is nog beter om deze producten in zijn geheel te vermijden. De mondproducten van The Breath Co. gebruiken geen stoffen als alcohol om bacteriën aan te pakken. Hierdoor behandel je ook op de lange termijn je mond goed.

Wist je dat..?

In laboratoria wordt alcohol gebruikt om oppervlakten en gebruikte instrumenten te ontsmetten en drogen. Door mondproducten te gebruiken op alcohol doe je precies hetzelfde. Iets dat je niet moet willen, gezien je ook goede bacteriën doodt en de balans verstoort.

Product tip:

Het mondwater van The Breath Co. bevat geen alcohol en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het water brandt niet en is juist prettig en bovendien effectief. In tegenstelling tot producten op alcoholbasis, stimuleert het mondwater van The Breath Co. juist de speekselproductie, zo is gebleken uit onderzoek.

De invloed van roken op de adem

Net als alcohol, droogt ook roken de mond uit. Dit heeft al een negatieve invloed op de mond en met de toevoeging van nicotine en teer wordt de adem nog eens extra naar. Drink je alcohol en rook je hier ook nog bij, dan is je adem hoogstwaarschijnlijk niet al te best.

Product tip:

Rook je, probeer dan te stoppen. Niet alleen voor je adem, maar ook langetermijneffecten op je gezondheid. De mondproducten van The Breath Co. pakken de negatieve effecten van roken op je adem effectief aan. Zowel de tandpasta als het mondwater zorgen ervoor dat je adem net zo is als die van een niet-roker.