Top

Meest gestelde vragen over slechte adem

KAN EEN SLECHTE ADEM GENEZEN WORDEN?
Antwoord: Ja en nee. Door continu goed de mond te verzorgen kan zowel de oorzaak van de mondgeur als de mondgeur zelf worden aangepakt. Tegelijkertijd kun je niet eenmalig een medicijn of vaccinatie krijgen waarmee je voorgoed af bent van de nare geurtjes. De bacteriën die de adem veroorzaken zijn altijd aanwezig en spelen ook een belangrijke rol in het vormen van een gezonde balans in de mond. Het is niet mogelijk en ook niet wenselijk om deze bacteriën volledig uit te schakelen, wat de doorsnee agressieve drogisterijmiddelen vaak wel doen. De meest geschikte behandeling is dan ook het onder controle houden van deze balans, wat je doet met de producten van The Breath Co..

WAAROM HEB IK EEN SLECHTE ADEM, TERWIJL IK WEL GOED POETS EN FLOS? MIJN PARTNER DIE HETZELFDE DOET HEEFT DIT NIET. 
Antwoord: Een goede mondhygiëne en een goede adem hangen deels samen, maar zijn uiteindelijk twee verschillende dingen. Persoonlijke factoren spelen een bijzonder grote rol, zoals de natuurlijke speekselproductie, de structuur van de tong, maar ook het dieet dat gevolgd wordt. 

Ook factoren als stress, alcoholgebruik en simpelweg een beschadigde tong spelen een rol bij het al dan niet ontstaan van een slechte adem. Heb je aanleg voor een slechte adem, dan kun je dat bestrijden met de producten van The Breath Co.


IS ER EEN VERSCHIL IN AANLEG VOOR EEN SLECHTE ADEM TUSSEN MANNEN EN VROUWEN? 

Antwoord: In principe lijken hierin geen significante verschillen te bestaan. Wel kunnen hormonale veranderingen bij vrouwen een oorzaak hebben. Dit zijn de hormonen die onder meer een rol spelen bij de anticonceptiepil, de menstruatiecyclus en een zwangerschap. Deze kunnen bijvoorbeeld een droge mond veroorzaken bij sommige vrouwen, wat weer kan leiden tot een verminderde ademkwaliteit.

Speelt erfelijkheid een rol bij een slechte adem?

Antwoord: Hiervoor bestaan geen aanwijzingen. Hoewel de ene persoon meer aanleg heeft voor een slechte adem dan de andere persoon, lijkt dit met name door omgevingsfactoren te komen die niet vastliggen in de genen. Wel kan de tongstructuur geërfd worden, die soms de kans op een slechte adem kan vergroten.

 

Wat veroorzaakt een witte tong?

Antwoord: In de mond zitten miljarden bacteriën die mee-eten met het voedsel dat wij eten. Daarnaast voeden ze zich aan dode cellen in de mond en slijm uit de neus. Net als dat bij ons gebeurt, worden er afvalstoffen geproduceerd bij het verteren van deze voedingsstoffen. Deze afvalstoffen worden uitgescheiden en hebben doorgaans een witte tot gele kleur. Bij een grote hoeveelheid bacteriën (en disbalans in de mond) gaat dit ophopen, wat resulteert in de witte laag op de tong en stinkende adem. Verwijder deze bacteriën met The Breath Co. tongreiniger, toothpaste en de powerdrops tongue.

Wat is beter: een tongschraper of tongpoetser?

Antwoord: Een tongschraper heeft opstaande randjes, terwijl een tongpoetser kleine haartjes heeft. Beide hebben voor- en nadelen. Een schraper verwijdert makkelijker een laag afval, terwijl een poetser de wat meer lastig te bereiken plekken weet te reinigen.

Zonder het gebruik van tandpasta op de schraper of poetser is het echter in beide gevallen beperkt effectief. Pas wanneer je de tandpasta gebruikt op de schraper en poetser is het mogelijk om de tong echt grondig te reinigen. De tongreiniger en tandpasta van The Breath Co. hebben bewezen een goede manier te zijn om tongbacteriën weg te schrapen. Kan het zijn dat ik een vieze geur ruik bij het uitademen door mijn neus?

Antwoord: Dat zou zo maar kunnen. Meestal is deze geur het resultaat van bacteriën die zich achterin de keel bevinden en voeden aan neusslijm. Deze geur komt minder in de mond terecht, maar verlaat het lichaam bij het uitademen via de neus. Met name bij een verkoudheid of loopneus kan deze geur opvallend. Door de neus te besprenkelen met enkele Nasal Sinus Drops kun je deze bacteriën én de geur die ze verspreiden aanpakken.

Zo nu en dan zitten er witte brokjes op mijn tong of amandelen, wat is dit?

Antwoord: Deze brokjes zijn amandelstenen. Dit zijn ophopingen van voedselresten, dode cellen en afvalstoffen van bacteriën, die zich in de crypten (groeven) van de amandelen ophopen. Ook deze brokjes bevatten sulfaat en zullen dus stinken. Soms komen ze vanzelf los, maar door onder meer goed te spoelen met mondwater kun je ze ook verwijderen en nieuwe vorming tegengaan.

Product tip: Het gebruik van Oral Rinse Regular en Nasal Sinus Drops helpt mee in het verwijderen en voorkomen van amandelsteentjes. Bekijk deze producten hier


Oral Rinse Regular
Nieuw

Oral Rinse Regular

€ 14,95
Toothpaste Regular
Nieuw

Toothpaste Regular

€ 13,95