Top

INSTRUCTIES

Zo reinig en verfris je je mond optimaal met The Breath Co. producten

Na tientallen jaren van onderzoek weten we inmiddels exact hoe je de mond zo goed mogelijk kunt verzorgen en reinigen. Met het stappenplan hieronder weet je zeker dat het gebit en tandvlees gezond blijven en grondig gereinigd worden. Met de producten van The Breath Co. heb je bovendien alle benodigde hulpmiddelen bij de hand om dit te bewerkstelligen. 

De instructies hieronder zijn bedoelt voor de eerste twee weken dat je de producten van The Breath Co. gebruikt. In deze periode richten we ons met name op de vieze sulfaatstoffen die zich waarschijnlijk enigszins hebben opgehoopt in de mond. Na deze eerste fase is je mond goed gereinigd en volstaat onderhoud dat bestaat uit tandenpoetsen en flossen of stoken. 

Hoewel het misschien gewenning is, kun je beter niet de mond spoelen met water na het gebruik van de The Breath Co. mondproducten. Dit spoelt namelijk de belangrijkste stoffen weg, waardoor de uiteindelijke bescherming ook verminderd is. Bewaar de producten op een donkere, droge plek op kamertemperatuur.

Stappenplan:

1. Pak een flinke hoeveelheid flosdraad en dompel deze onder in The Breath Co. mondwater. Flos vervolgens alle tanden uitvoerig. Let er hierbij op dat het belangrijk is dat het flosdraad een stukje onder het tandvlees gaat. Op deze wijze verwijder je met het flosdraad afval en bacteriën en verspreid je bovendien het mondwater effectief.

2. Gebruik de tongschraper om je tong voorzichtig schoon te schrapen. Je verwijdert hiermee effectief een eventueel aanwezige dikke laag van afvalstoffen en bacteriën. Wees voorzichtig, zodat de tong niet beschadigd raakt. Het is niet nodig om net zo lang door te gaan tot de tong volledig roze is. Dit gebeurt naar verloop van tijd vanzelf wanneer je regelmatig schraapt.

3. Spoel de tongschraper af, zodat er geen afval achterblijft. Doe vervolgens wat The Breath Co. tandpasta op de schraper en wrijf deze over de tong, het gehemelte en de binnenkant van de wangen. Poets zover op de tong als comfortabel is. Zo weet je zeker dat je alle bacteriën die er nog zijn aanpakt, zelfs als ze wat dieper tussen de tongpapillen liggen. Spuug de tandpasta uit, maar spoel de mond niet met water.

4. Doe vervolgens wat The Breath Co. tandpasta op de tandenborstel en poets de tanden grondig gedurende twee á drie minuten. Neem ook het gehemelte en de binnenkant van de wangen mee, omdat ook hier bacteriën kunnen zijn opgehoopt.

Belangrijk is dat je niet hard hoeft te poetsen maar vooral grondig en precies. Zet de tandenborstel op verschillende manieren op de tanden, zodat je zo goed mogelijk in alle groeven en kieren op en tussen de tanden komt. Ook hier geldt dat je de tandpasta kunt uitspugen, maar niet de mond moet spoelen met water.

5. Vul één doseercupje met The Breath Co. mondwater en spoel het gedurende ongeveer 90 seconden stevig door de mond. Haal het water van links naar rechts en zorg dat alle gebieden in de mond in aanraking zijn geweest met het mondwater. Het aanwezige actieve zuurstof pakt zowel de vieze geur als de bacteriële veroorzakers nu effectief aan.

6. Vul wederom één doseercupje met The Breath Co. mondwater. Giet het in je mond, maar slik het niet door. Gorgel het mondwater nu gedurende 90 seconden, zodat je ook de keel reinigt. Spuug het mondwater uit en spoel niet na met water.

7. Nu je klaar bent met de behandeling, is het belangrijk om gedurende tien minuten in elk geval niet te eten of drinken. Zo geef je de bestandsdelen van de mondproducten de kans om de mondholte grondig te reinigen. Door dit stappenplan twee weken lang dagelijks te doorlopen pak je zelfs de meest hardnekkige luchtjes uit de mond aan.

Oral Rinse Regular
Nieuw

Oral Rinse Regular

€ 14,95
Toothpaste Regular
Nieuw

Toothpaste Regular

€ 13,95