Top

Dit moet je weten over slechte adem bacteriën | The Breath Co.

Slechte adem bacteriën

De bacteriën die een slechte adem veroorzaken zijn niet besmettelijk

De bacteriën in de mond zijn geen virussen of ziekmakende organismen. Ze zijn niet besmettelijk en komen in iedere mond in meer of mindere mate voor. Je kunt dus niet besmet raken met een slechte adem, zelfs niet door met iemand te zoenen die een vieze adem heeft.

Bacteriën die een slechte adem veroorzaken ondersteunen je gezondheid

Het is niet mogelijk om volledig van de stinkende mondbacteriën af te komen en dit zou je ook niet moeten willen. De anaerobe, zwavel-producerende bacteriën horen namelijk bij de natuurlijke mondflora. Ze horen thuis in iedere gezonde mond en dragen bij aan een totale gezondheid.

Bovendien helpen ze bij de vetering bij sommige voedingsstoffen, met name eiwitten. Het volledig verwijderen van de bacteriën is dan ook niet aan te raden.

De stinkende bacteriën zijn anaeroob, wat betekent dat ze zich thuis voelen in zuurstofarme omgevingen

Anaerobe bacteriën gebruiken geen zuurstof voor hun metabolisme en voelen zich dan ook thuis in omgevingen waar er weinig zuurstof aanwezig is, zoals de mond. Ze ontwikkelen zich vaak tussen de tongpapillen, achterin de keel en in de amandelen achterin de mondholte. Speeksel zit vol zuurstof, waardoor het een onderdrukkende invloed heeft op deze bacteriën. Om deze reden kan een droge mond leiden tot een snelle ontwikkeling van de anaerobe bacteriën.

De nare geur in de mond kan aangepakt worden met geurloze organische zouten die de positieve invloed van de bacteriën niet beïnvloeden

Omdat de bacteriën die een nare geur veroorzaken ook indringers aanpakken en helpen bij de voedselvertering, is het niet handig om bacteriën in de mond compleet te doden. Op de lange termijn heeft dit eerder negatieve effecten. Je kunt ze op een iets voorzichtigere manier goed onder controle houden, zonder de positieve effecten teniet te doen. The Breath Co. doet dit door de natuurlijke kracht van zuurstof te gebruiken met behulp van het gepatenteerde OXYD-8 complex. Het pakt de bacteriën en nare geur aan, zonder de natuurlijke balans te verstoren.

Iedereen heeft de stinkende bacteriën in de mond, maar het wordt pas een probleem bij een disbalans

Met name wanneer sommige bacteriën (de stinkende soort) zich sterker vermenigvuldigen dan andere bacteriën ontstaan er problemen. Waarom dit gebeurt is niet altijd duidelijk, maar onder meer mondziektes, hormonale veranderingen en een droge mond hebben hier invloed op. Hoe groter de disbalans in de mond, hoe groter de kans dat anaerobe bacteriën de overhand krijgen.

Sommige mensen hebben een aanleg om sneller een slechte adem te ontwikkelen

Een ruwe tong, grote amandelen en gaatjes in de mond vergroten de kans op een nare adem. Niet op al deze factoren heb je invloed.