Top

Aften en de relatie met je tandpasta | The Breath Co.

Aften en tandpasta

Aften zijn kleine zweertjes die ondanks hun formaat ontzettende pijn kunnen veroorzaken. Ze ontstaan vaak aan de binnenkant van de wang, lippen en op plekken waar veel beweging plaatsvindt. Hierdoor is eten, praten of zelfs slikken soms erg pijnlijk. De oorzaak van een afte kan veelzijdig zijn. Soms gaat het om een kleine beschadiging, maar ook iets als te hard de tanden poetsen kan al leiden tot de groei van een afte.

Invloed van tandpasta op ontstaan aften

Recent onderzoek heeft een mogelijke link tussen aften en tandpasta gevonden. Het gaat hierbij om de stof natriumlaurylsulfaat, een zeep dat het schuimende effect in de meeste tandpasta’s veroorzaakt. De stof zou kleine beschadigingen kunnen veroorzaken in de mondholte, wat weer kan leiden tot de groei van aften. 


Product tip:

De mondproducten van The Breath Co. bevatten geen natriumlaurylsulfaat of andere stof waarvan een link met aften bekend is. Heb je wel eens last van aften, stap dan over op de tandpasta van The Breath Co. en bekijk gedurende een maand of de aften verdwijnen en wegblijven. Is dit het geval, dan veroorzaakte je vorige tandpasta misschien de pijnlijke zweertjes.

Wist je dat..?

Een afte is niet hetzelfde als een koortslip, hoewel de plekjes enigszins op elkaar lijken. Aften zijn, in tegenstelling tot de blaasjes van een koortslip, niet besmettelijk. Ze hebben bovendien een andere veroorzaker. Waar een koortslip wordt veroorzaakt door het herpesvirus, worden aften vaak veroorzaakt door een beschadigd stukje wang of tandvlees.